Головна » Новини » Семінар “Особливості психологічного відновлення військовослужбовців та цивільних, що постраждали від війни”.

Семінар “Особливості психологічного відновлення військовослужбовців та цивільних, що постраждали від війни”.

23 Жовтня 2023

16-17 жовтня у навчальному центрі Superhumans відбувся захід, який об’єднав фахівців з Yale School of Medicine, Yale University, та українських медиків, спеціалізованих у галузях психіатрії, психотерапії, наркології та неврології. У семінарі “Особливості психологічного відновлення військовослужбовців та цивільних, що постраждали від війни” взяли участь 35 фахівців.

Основною метою заходу було поглиблене вивчення психологічних методик відновлення для осіб, що пережили військові конфлікти. В рамках двох днів проведені лекції від видатних спеціалістів з Єльського університету, таких як доктор Ерік Д.А. Гермес та професор Ілан Гарпаз-Ротем, висвітлювали важливість розуміння військової культури, діагностики та нейробіології ПТСР, а також передові підходи до інтенсивної травмо-фокусованої психотерапії.

Особливу увагу було приділено інноваційним методам лікування, включаючи внутрішньовенний протокол кетаміну для лікування депресії та ПТСР, схвалений FDA (Food and Drug Administration). Учасники семінару мали можливість не лише збагатити свої знання, а й отримати сертифікати з нарахуванням балів БПР, що є важливим внеском у їхнє професійне зростання.

Такий обмін знаннями та досвідом сприяє покращенню якості психологічної допомоги в Україні, надаючи інструменти для ефективного відновлення постраждалих від військових дій.

Поділитися